Ohnivá mísa


Rádi byste na zahradě připravovali jídlo na ohni, ale nemáte místa nazbyt? V tom případě je pro vás ideálním řešením venkovní přenosné ohniště.

Přenosné ohniště vám dovolí bez náročných přesunů vařit a pohostit společnost zrovna tam, kde potřebujete.

Odkud pochází Původ přenosného ohniště je pravděpodobně v tradiční míse na vaření, která byla po staletí používána v Indii. Její kulatý tvar ji umožňoval využít jako mísu na oheň, a byla proto využívána i při větších společenských událostech, jelikož se z ní mohlo obsloužit současně více lidí. Uplatnění

Na ohništi si může připravovat jídlo několik osob současně.

Na mísu však stačí položit grilovací mřížku a hned vznikne společenský zahradní gril, kolem kterého můžete s přáteli vařit všichni dohromady. Po hostině grilovací mřížku sundejte, do mísy dejte dřevo a rázem máte stylové zahradní ohniště. Plápolající oheň a jeho teplo si u něj můžete vychutnávat až dlouho do noci, a přesto sedět v klidu na terase. Vybavení Přenosná kovová ohniště se prodávají v různém provedení a různých velikostech. Některá mohou být dokonce vybavena filtračním systémem pro oddělení popela a dešťové vody, díky čemuž nevyžadují údržbu. Obvykle má ohniště nohy nebo je vybaveno stabilním stojanem. Palivový a grilovací rošt, případně kleště či kartáč někdy nebývají zahrnuty v základní ceně. V nabídce výrobců naleznete i další příslušenství, nejčastěji krycí mřížku, resp. poklop k ochraně proti odletujícím jiskrám. Palivo K topení se využívá nejvíce dřevo a dřevěné uhlí. Přímým nasazením případného krycího poklopu na ohniště lze oheň rychle uhasit. FOTO: SHUTTERSTOCK A ARCHIV FIREM WEBER A LA CASA NOVA

Ohnivá mísa


Komentáře

Napsat komentář