Soutěž o 3x balíček od Dr.Oetkera nejen na velikonoční pečení a zdobení!


Správná odpověď: z kvalitní extra hořké čokolády. Výherci: Petra Hrudková z Trutnova, Jana Rybáková ze Světlé a Iveta Chaloupková z Rumburka. Gratulujeme!

Mazance, beránky, vajíčka na spoustu způsobů, jidášky a další velikonoční dobroty upečete a nazdobíte s produkty od Dr.Oetkera. Abyste to měli letos jednodušší, můžete si zasoutěžit a vyhrát balíček s výrobky, se kterými připravíte skvělé sladké dobroty. Nevíte, čím byste letos překvapili koledníky? Inspirujte se našimi recepty na ořechový dort se zajíčky, na pomlázky z kynutého těsta nebo na velikonoční vajíčka z lineckého těsta.

Co ve výherním balíčku najdete?

+ Buchty. Balení obsahuje směs na přípravu těsta a sušené droždí. Stačí přidat pouze vodu a olej. Ze směsi na buchty můžete připravit nejen klasické buchty plněné různými náplněmi, ovocné koláče, záviny či řezy na plech, ale i velikonoční mazanec.

+ Směs na přípravu citrónových řezů, pomocí které rychle a jednoduše upečete vláčný, nadýchaný a voňavý moučník.

+ Čokoládová srdíčka z vysoce kvalitní extra hořké čokolády, která budou originální ozdobou na vašem moučníku. Dekorace je ideální na zdobení dortů, cupcakes, drobného pečiva, dezertů, šlehačky i zmrzliny.

+ Gelové potravinářské barvy, které se používají k obarvení těsta, krémů, krémových náplní, fondánu i marcipánu.

A spoustu dalších produktů na pečení a zdobení – marcipán, fondán, čokoládová písmenka a číslice, polevy, barevné cukrové zdobení a dvě novinky – Red velvet dort a Tubičky gelové třpytivé.


Pro inspiraci přinášíme recept na pomlázky z kynutého těsta

Pomlázky z kynutého těsta

12 porcí Doba přípravy: asi 20 minut Doba kynutí: 65-80 minut Doba pečení: asi 20 minut

Přísady: Na těsto: 1 balení Buchet Dr.Oetker 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 200 ml vlažného mléka 150 g rozpuštěné zchladlé Hery 2 zarovnané PL medu nastrouhaná kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu 1 KL Rumového aroma Dr.Oetker

Na potření a posypání: 1 vejce 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker

Ještě potřebujeme: plech na pečení papír na pečení štětec nebo mašlovačku

Příprava:

1. Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty a droždí (je součástí balení), vanilínový cukr, mléko, Heru, med, kůru a aroma. Ručně vypracujeme hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě na 45 až 60 minut vykynout.

2. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 částí. Každou část rozdělíme na 3 díly a z každého utvoříme váleček dlouhý 25 cm. Vždy 3 válečky spleteme do copánku, přičemž 2 cm necháme nedopletené. Nožem konce seřízneme a ze zbylého těsta vyválíme slabý váleček, kterým ovážeme pomlázku (viz fotografie). Položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190°C Horkovzdušná trouba: 170°C Plynová trouba: stupeň 3-4 Doba pečení: asi 20 minut

TIP: Sušené pekařské droždí Dr.Oetker ve směsi na Buchty je baleno v ochranné atmosféře, aby si zachovalo svou vysokou kvalitu a zaručilo dokonalé vykynutí.


Soutěžní otázka: Z čeho jsou vyrobena Čokoládová srdíčka Dr.Oetker? nápovědu najdete na: www.oetker.cz [form 199 „Soutěž 118“] Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček výrobků Dr.Oetkera. Pravidla soutěže: Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 9.4.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 10.4.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde. Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz
Uložit Uložit

Komentáře

Napsat komentář