Soutěž o 3x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete čtyři druhy krémových náplní, želatinový ztužovač a další produkty na pečení!


Správná odpověď: 4.

Výherci: Eva Kovaříková z Velkých Pavlovic, Jana Kalusová z Dolního Újezda a Viktorie Zemanová z Třebíče. Gratulujeme!

Vynikající náplně do dortů, řezů, rolád, cup cakes a zákusků připravíte z Krémové náplně značky Dr.Oetker. Vybírat můžete ze čtyř příchutí – čokoláda s čokoládovými vločkami, vanilková, kokosová a vaječný koňak. Náplně připravíte velmi jednoduše a rychle. Obsah sáčku nasypete do nádoby, přidáte 200 ml studeného mléka, 2-3 lžíce moučkového cukru a vyšleháte šlehačem do hustého krému. Vše je hotovo za pouhých 5 minut! Můžete je ještě vylepšit přidáním 125 g másla. Během chvilky tak máte připravenou náplň, která bohatě postačí na dort o průměru 26 cm. Moučníky naplněné krémovou náplní pak dáte asi na hodinu do ledničky, aby náplň dobře ztuhla a z moučníku nevytekla.

oetkerOsvěžující dortové náplně uděláte snadno a rychle také pomocí unikátního výrobku – Želatinového ztužovače pro použití za studena. Je určený k přípravě sladkých šlehačkových, jogurtových, tvarohových a smetanových dortů a dezertů a na rozdíl od klasické želatiny se nevaří! Jeden sáček želatinového ztužovače odpovídá 6 plátkům želatiny a vystačí na ztužení až 700 gramů hmoty. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Stačí smíchat obsah sáčku se 100 ml vody a přidat do šlehačky, jogurtu, tvarohu nebo smetany. Připravíte tak výborný krém na dorty nebo moučníky. Do krému můžete přidat ovoce. Moučník s želatinovou hmotou necháte ztuhnout v ledničce po dobu dvou hodin.

Inspirovat se můžete třeba našim receptem na osvěžující letní koláč.

Letni_kolac_low

Letní koláč

Doba přípravy: asi 45 minut

Přísady: Na těsto: 6 vajec 180 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu 150 ml oleje 200 g hladké mouky 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker špetka soli

Na náplň: 1000 g kefíru 150 g moučkového cukru nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu šťáva z 1 citrónu 250 ml smetany ke šlehání 2 balíčky Želatinového ztužovače Dr.Oetker 200 ml vlažné vody 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky

Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Ještě potřebujeme: plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:

  1. Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka ručně zamícháme.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného plechu (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C Horkovzdušná trouba: 160°C Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 20 minut

  1. Na náplň smícháme kefír, moučkový cukr a citrónovou kůru a šťávu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Želatinové ztužovače připravíme s vodou podle návodu na obale. Ručně vmícháme kefír, šlehačku, ovoce a dobře zamícháme.

  2. Náplň rozetřeme na vychladlý piškot, uhladíme a obložíme ovocem. Dáme na 2 hodiny do chladničky.


  Soutěžní otázka: Kolik druhů krémových náplní vyrábí Dr.Oetker? [form 167 „Soutěž 86“] Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček výrobků Dr.Oetkera. Pravidla soutěže: Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 28.8.2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 29.8.2016.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde. Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz     Save

Komentáře

Napsat komentář