Soutěž o 5 balíčků od Dr.Oetkera!


Správná odpověď: extrahovaný mletý vanilkový lusk.

Výherci: Stanislav Koukal z Dobré Vody, Libuše Suchomelová z Kadaně, René Vízl z Prahy, Barbora Helebrantová z Oseku a Aneta Pokorná z Liberce. Gratulujeme!

Najdete v něm letošní novinky – směsi na přípravu vanilkové a čokoládové zmrzliny a další produkty od Dr.Oetkera.

Milujete zmrzlinu a rádi v kuchyni experimentujete? Pak budete určitě nadšeni z novinek od Dr.Oetkera! Směsi v prášku pro přípravu vynikající domácí zmrzliny nabízejí nekonečné množství chutí podle vlastní fantazie. Můžete do ní přidat třeba ovoce, rozdrcené sušenky, najemno nasekanou čokoládu či ovocný džem. Vynikající bude i samotná.

Příprava je velmi jednoduchá. Budete potřebovat směs v prášku pro přípravu zmrzliny Dr.Oetker (vanilkovou nebo čokoládovou) a 150 ml vychlazeného plnotučného mléka. To nalijete do vysoké nádoby, přidáte obsah sáčku a tři minuty šleháte elektrickým ručním šlehačem. Směs pak přelijete do plastové zavírací nádoby, uložíte na 30 minut do ledničky a poté nejméně na 5 hodin do mrazáku. Z jednoho balení připravíte 4 porce lahodné domácí zmrzliny.

Zmrzlinu můžete udělat i v domácím zmrzlinovači.

Více informací o produktech značky Dr.Oetker i odpověď na soutěžní otázku najdete na www.oetker.cz

Sezóna jahod je v plném proudu, co si z nich upéct tento vynikající jahodový mramorovaný dort podle našeho originálního receptu?

Recept na Jahodový mramorový dort Dr.Oetker

Doba přípravy: asi 20 minut

Doba pečení: asi 35 minut

Přísady:
Na těsto:

  • 1 balení Bábovky Dr.Oetker
  • 150 g změklého másla nebo margarínu
  • 2 vejce
  • 350 ml mléka
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 1 PL mléka


Na náplň:

  • asi 600 g jahod
  • 1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
  • 300 ml mléka


Na želé:

  • 1 balíček Dort -želé červeného Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 250 ml vody


Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (Ø 26 cm)
  • štětec nebo mašlovačku


Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme směs na těsto elektrickým ručním šlehačem na středním stupni s máslem nebo margarínem, vejci a mlékem.

2. Jednu třetinu těsta obarvíme prosetým kakaem a přidáme 1PL mléka. Světlé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Tmavé těsto vlijeme na povrch a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 35 minut

3. Odstraníme okraj formy, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

4. Korpus položíme na dortový podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

5. Na přípravu náplně omyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšleháme s mlékem podle návodu a rozetřeme na korpus. Na povrch krému naskládáme jahody.

6. Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, pomocí štětce potřeme jahody a necháme ztuhnout.


Soutěžní otázka:

Co obsahuje Zmrzlina vanilková Dr.Oetker?

Jméno*
Příjmení*
E-mail:*
Ulice*
Město*
PSČ*

Pět z vás, kteří správně odpoví na naši otázku, získají balíček od Dr.Oetkera.


Pravidla soutěží a ochrany osobních dat:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 24.6.2018. Vyhodnocení soutěže proběhne do 5.7.2018.

Zasláním svých údajů potvrzujete souhlas s Obecnými ustanoveními soutěží a křížovek. Více zde.

Na základě vaší účasti v soutěži budeme zpracovávat pro účely této soutěže vaše osobní data. Více zde.

Na základě vašeho dobrovolného a nepodmíněného souhlasu vám můžeme zasílat informace o našich dalších soutěžích, produktech a službách. Tento souhlas není podmínkou účasti v soutěži. Více zde.

Informace o partnerech najdete na: www.oetker.cz


Komentáře

Napsat komentář