Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete limitované edice směsí na pečení tradičních moučníků a produkty na přípravu dezertních specialit!


Správná odpověď: šablonu s motivem kytičky. Výherci: Simona Chuchvalová z Brna, Zdeněk Levý z Přerova, Žaneta Oubramová z Klatov, Renata Hrudková z Poděbrad a Radim Filip z Chotouně. Gratulujeme!

Buchty, bábovku, perník a citrónové řezy upečete snadno a rychle ze směsí od Dr.Oetkera. V každé akční směsi teď najdete originální šablonu, pomocí které tyto moučníky nápaditě ozdobíte. Pevnou plastovou šablonu si pak můžete schovat a zdobit s ní i jiné sladkosti.

Jak na to: šablonu položíte na vychladlý moučník a pomocí sítka posypete vanilkovým cukrem, který je také součástí akčních balení. V každé akční směsi najdete jiný tvar šablony. Buchty – srdce, Perník – hvězdičky, Bábovka – kytička, Řezy citrón – smajlík.

Pomocí dezertů v prášku připravíte známé světové dezertní speciality snadno a rychle.

Mousse au Chocolat – nadýchaný francouzský čokoládový dezert má plnou a výraznou chuť pravého kakaa. Obsahuje 20 % kakaa a 9 % čokoládových kousků. Je vyroben z kvalitních surovin bez použití palmového tuku.

Panna Cotta je jedinečná smetanová dezertní specialita s pravou vanilkou plná lahodné smetany a inspirovaná italským dezertem.

Lahodným krémem Tiramisù s mascarpone servírovaným originálním způsobem do sklenic na poháry nezklamete návštěvu ani rodinu.


Ze směsí na buchty můžete upéct i lahodné koláčky, máslový koláč nebo jarní sluníčko. Inspirujte se našimi recepty.

Kynuté koláčky s tvarohovým pudingem a ovocem

Počet kusů: 24 Doba přípravy: asi 20 minut Doba pečení: asi 20 – 25 minut

Přísady: Na těsto: 1 balení Buchet Dr.Oetker 260 ml vlažné vody 120 ml oleje

Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker 300 ml mléka 30 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 250 g měkkého polotučného tvarohu

Na ozdobu a posypání: 50 g nasekaných nesolených pistácií 300 g nakrájeného ovoce (meruňky, švestky) 1 vejce 2 zarovnané PL moučkového cukru

Ještě potřebujeme: plech na pečení

Příprava:

  1. Na koláčky připravíme těsto na buchty s vodou a olejem podle návodu na obale. Po vykynutí těsto rozdělíme těsto na 24 kusů, rozválíme na tloušťku asi 1 cm a z každého dílku vytvarujeme kuličky. Pomocí dna skleničky z kuliček vytvarujeme placku s vyšším okrajem.

  2. Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml), cukrem (30 g) a vanilínovým cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Přidáme tvaroh a vymícháme dohladka.

  3. Náplní naplníme středy koláčků, povrch ozdobíme ovocem, posypeme pistáciemi a okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky položíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut

  1. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Máslový koláč s višněmi

Doba přípravy: asi 40 minut Doba pečení: asi 20 minut Vystačí na: asi 20 porcí Přísady: Na těsto: 1 balení Buchet Dr.Oetker 1 balíček Droždí Dr.Oetker (součást balení Buchet Dr.Oetker) 260 ml vlažného mléka 100 g rozpuštěného a vychladlého másla Na náplň: višňový kompot (hmotnost po odkapání 350 g) 400 ml šťávy z kompotu (případně doplněné vodou) 1 balíček Cukrárenského želé červeného Dr.Oetker 2 PL cukru 100 g másla 100 g mandlových plátků 75 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker Ještě potřebujeme: plech na pečení 30×40 cm Příprava: 1. Na přípravu těsta v míse smícháme směs na přípravu buchet, droždí, mléko a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěnu nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45–60 minut kynout. 2. Na přípravu náplně necháme višně odkapat a šťávu přitom zachytíme. Želé připravíme se 400 ml šťávy a cukrem podle návodu na obale. Vmícháme višně a necháme vychladnout. 3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti 30 x 40 cm. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech. 4. Na těsto rovnoměrně rozložíme plátky másla. Povrch posypeme mandlemi. Smícháme cukr a vanilínový cukr a nasypeme na mandle. Pomocí dvou kávových lžiček naneseme na povrch těsta hromádky višní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 200 °C Horkovzdušná trouba: 180 °C Plynová trouba: stupeň 4 Doba pečení: asi 20 minut 5. Koláč necháme vychladnout na plechu.
Jarní sluníčko

Náročnost: jednoduché Doba přípravy: asi 45 minut Doba pečení: asi 30 minut Počet porcí: 9

Přísady: Na těsto: 1 balení Buchet Dr.Oetker 260 ml vlažné vody 120 ml oleje 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1 KL Rumového aroma Dr.Oetker

Na náplň: 150 g švestkových povidel

Na potření: 1 žloutek 1 PL mléka

Ještě potřebujeme: plech na pečení

Příprava:

  1. Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vanilínový cukr, aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na 9 čtverců. Do středu každého čtverce naneseme povidla a okraje těsta spojíme stlačením.

  3. Buchty poskládáme na vymazaný plech spojem dolů do tvaru sluníčka. Z poloviny zbylého těsta vytvoříme 3 válečky, spleteme copánek a umístíme ho doprostřed sluníčka. Zbylým těstem dozdobíme sluníčko podle vlastní fantazie.

  4. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C Horkovzdušná trouba: 170 °C Plynová trouba: stupeň 3-4 Doba pečení: asi 30 minut

  1. Upečené sluníčko necháme vychladnout.

Tip: Sluníčko můžeme pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným s Vanilkovým cukrem Dr.Oetker.


Soutěžní otázka:

Jaký dárek najdete v akčním balení Bábovky Dr.Oetker?

Nápovědu najdete na www.oetker.cz
[form 195 „Soutěž 114“] Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera. Pravidla soutěže: Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 12.3.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 27.3.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde. Informace o partnerovi soutěže najdete na www.oetker.cz Uložit Uložit

Komentáře

Napsat komentář