Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete nejen jarní novinky

Rubrika: Soutěže

Správná odpověď: 3.

Výherci: Kateřina Pilcová z Prahy, Saša Znaménková z České Třebové, Radim Braněk, Vlasta Pecinová z Loun a Regina Ságlová z Třebíče. Gratulujeme!

Dr.Oetker uvádí každým rokem na trh několik krásných novinek, pomocí kterých snadno a rychle upečete a nazdobíte báječné sladké dobroty nebo připravíte lahodné dezerty. V naší soutěži můžete vyhrát tři úplně nové výrobky – směs na přípravu Red velvet dortu, neonové zdobící tubičky a dezertní specialitu Mousse au Chocolat. Ve výherním balíčku najdete i další produkty na pečení a zdobení.

+ Red velvet dort. Díky této vyvážené směsi z kvalitních surovin se vám světová specialita povede pokaždé a také bude báječně chutnat. Podle návodu je možné do něho připravit několik druhů krémů.

+ Neonové gelové zdobící tubičky vytvoří na vašem dortu, muffinu či zákusku působivý třpytivý nápis nebo obrázek. Jedno balení obsahuje tři zdobící tubičky trendových barev: třpytivá růžová, třpytivá fialová a třpytivá tyrkysová. Tubičky se výborně drží, mají tenké zakončení, proto se s nimi lehce zdobí, píše a kreslí.

+ Nadýchaný francouzský čokoládový dezert Mousse au Chocolat Dr.Oetker má plnou a výraznou chuť pravého kakaa. Je vyrobený z kvalitních surovin bez použití palmového tuku. Tento lehký dezert potěší hlavně milovníky čokolády, ale také všechny, kteří si chtějí dopřát něco sladkého. Díky plné a výrazné kakaové chuti jedna porce zcela uspokojí chuť na sladké.

Příprava Mousse au Chocolat Dr.Oetker: Obsah balení vyšleháte se 150 ml vychlazeného mléka a necháte 2 hodiny tuhnout v lednici.


Pro inspiraci vám přinášíme pár receptů:

Jarní dort

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 25 minut
Vystačí na: asi 16 porcí

Přísady:
Na těsto:
2 bílky
100 g cukru
2 žloutky
50 ml oleje
50 ml vlažné vody
100 g polohrubé mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
250 g polotučného tvarohu
30 g moučkového cukru
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
200 g zakysané smetany
3 ks kiwi

Na ozdobení:
1 balíček Cukrárenského želé žlutého Dr.Oetker
2-3 PL cukru
500 ml vody
200 ml smetany ke šlehání
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
1 ks kiwi

Ještě potřebujeme:
dortovou formu (ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně na nejnižším stupni zašleháme žloutky, olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut

  1. Korpus ve formě necháme vychladnout.

  2. Na přípravu náplně v míse metličkou vymícháme tvaroh s cukrem, Smeta-fixem a zakysanou smetanou dohladka. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus a uložíme do chladničky.

  3. Na ozdobení připravíme v kastrůlky želé s cukrem a vodou podle návodu na obale a za občasného míchání necháme zchladnout.

  4. Ovoce nakrájíme na plátky a rozložíme na náplň. Zalijeme vlažným želé a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

  5. Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme.

Tip: Kiwi můžeme nahradit jiným tropickým ovocem např. ananasem nebo mangem.


Zaječí sněm

Počet kusů: 10
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 50 minut

Přísady:
Na těsto:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
150 g změklého másla nebo margarínu
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
½ KL Mandlového aroma Dr.Oetker
3 vejce
150 g hladké mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g mletých mandlí

Na ozdobení:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
1 zarovnaná KL kakaa
150 g Marcipánu Dr.Oetker
1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker
plátky mandlí

Ještě potřebujeme:
formu na srnčí hřbet (30 x 11 cm)
papír na pečení
struhadlo

Příprava:

  1. Na přípravu těsta nastrouháme na hrubém struhadle polevu. Máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, postupně po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, kypřicí prášek, mandle, nastrouhanou polevu a zlehka vmícháme do vaječné směsi.

  1. Těsto uhladíme do formy vyložené papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 50 minut

Po upečení necháme moučník mírně zchladnout a vyklopíme z formy.

  1. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, moučník polijeme a necháme zatuhnout.

  1. Prosátým kakaem obarvíme 120 g marcipánu, který rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku jako zaječí hlavičku. Ze zbytku marcipánu vymodelujeme mašličky pro zajíčky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoříme ouška z plátků mandlí. Tubičkou vše přilepíme na moučník.


Pudingové řezy

Doba přípravy: 20 minut
Složitost přípravy: 1

Přísady:
Na těsto:
3 vejce
150 g cukru
1balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
200 ml mléka

Na puding:
500 ml mléka
1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou příchutí Dr.Oetker
3 zarovnané PL cukru

Na ozdobení:
600 g zakysané smetany
1balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 kokosová čokoláda Margot

Ještě potřebujeme:

plech na pečení 30 x 40 cm

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny, zlehka ručně vmícháme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme mléko a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vymícháme hladké těsto.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding, který necháme mírně zchladnout. Vlažný puding nepravidelně nalijeme na těsto. Dáme péct.

Elektrická trouba: 190°C předehřátá
Horkovzdušná trouba: 170°C předehřátá
Plynová trouba: střední stupeň předehřátá
Doba pečení asi 20 minut.

  1. Po upečení necháme moučník zchladnout a potřeme jej zakysanou smetanou s vanilkovým cukrem.

  2. Čokoládu nastrouháme nahrubo a posypeme povrch moučníku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.


Soutěžní otázka:

Kolik tubiček obsahuje balení Tubičky neonové gelové Dr.Oetker?

Nápovědu najdete na www.oetker.cz

[form 197 “Soutěž 116”]

Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 26.3.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 9.4.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na www.oetker.cz

 

 

 

Uložit

Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete nejen jarní novinky