Lékořice není jen do bonbonů
Kořen lékořice má výrazně sladkou chuť. Obsahuje totiž kyselinu glycyrrhizinovou, která je až padesátkrát sladší než sacharóza. Z kořene se nevyrábějí jen oblíbené cukrovinky – pendreky, ale i léky.
Kořen lékořice má výrazně sladkou chuť. Obsahuje totiž kyselinu glycyrrhizinovou, která je až padesátkrát sladší než sacharóza. Z kořene se nevyrábějí jen oblíbené cukrovinky – pendreky, ale i léky.
Patříte mezi milovníky osvěžujícího chladného piva? Jeho typicky nahořklou chuť můžete úspěšně využít i v kuchyni, například při přípravě masa i při pečení.
Pod záhadnou zkratkou SENAA se skrývá architektonický ateliér, který založili Jan Sedláček a Václav Navrátil.
Žhavé léto skončilo.
Sedací soupravu či pohovku vyberte podle toho, aby její velikost, tvar, barva i styl padl vašemu interiéru jako ulitý.
Filmaři by na zahrady skalničkářů nepotřebovali širokoúhlý objektiv ani švenkování.
V dnešním dílu našeho seriálu o výtvarných technikách se seznámíte s tvorbou šperků z korálků metodou takzvaného ketlování.