Přivítejte léto s novou Flórou

Červnové vydání časopisu Flóra je ode dneška na stáncích. Začtěte se do něj s chutí, zajímavých témat je víc než dost. Tady je malá ochutnávka:

Máky zahradníci přirovnávají k ohňostroji – po rychlém „výbuchu” barev brzy dochází k útlumu, proto se vyplatí přemýšlet, jaké sousedy jim na záhonech vybrat. Zkušený zahradník Pavel Chlouba vás v aktuální Flóře seznámí se zajímavými okrasnými druhy, a jako bonus se podělí o vlastní zkušenosti s pěstováním máků na zahradě.

Dary zahrady si zaslouží parádní obal! V červnové Flóře najdete 15 tipů, jak proměnit zavařeniny, křížaly, likéry a další domácí dobroty na ozdobu každé kuchyně i spíže.

Líbí se vám jezírka s koi kapry, ale po ryze japonské zahradě netoužíte? Navštivte s námi západočeskou oázu Marcela Révaye, nadšeného hobby zahradníka, který se nebojí míchat asijské prvky s vlastním stylem.

Věděli jste, že v pražské Troji kromě botanické zahrady sídlí i krásný bambusový lesík? Bambusy zde pěstuje i prodává Jan Kocourek, zahradník, který se na tyto exotické trávy specializuje už bezmála třicet let. Jak s nimi chytře zacházet na českých zahradách, se dozvíte v aktuálním rozhovoru.

Přemýšlíte, čím si letos vylepšit grilovací sezonu? Poradíme vám, jak uspořádat zahradní slavnost s citem přírodě, kterými recepty na grilovačce zazářit nebo co uvařit, když se vám nečekaně sejde víc strávníků.

Jak zkombinovat dřevěnou terasu, venkovní gril a vyvýšené záhony, aby vznikl kout, kde bude radost vařit i posedět? Když se inspirujete návrhem zahradní architektky Lucie Peukertové, budete mít čerstvé suroviny na dosah – a ještě si vychutnáte výhled na okrasné rostliny.

Jak si zařídit kvalitní odpočinek na čerstvém vzduchu? Světem krásných laviček a stinných teras vás provede zcestovalý zahradník Pavel Chlouba, který nápadité zahradní realizace fotí v různých koutech Evropy.

Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

 

Flora - 06/23

 

Přivítejte léto s novou Flórou