5 důvodů, proč mít novou Flóru

Červencové vydání časopisu Flóra je ode dneška na stáncích. Začtěte se do něj s chutí, zajímavých témat je víc než dost. Tady je malá ochutnávka:

Řešíte, jak naistalovat automatickou závlahu rajčatům, paprikám nebo okurkám? V červencové Flóře najdete velký fotonávod, který vás tímto kutilským projektem provede krok za krokem! Dozvíte se, jak vyhovět nároků jednotlivých rostlin, čím je zbytečně nerozmazlovat a co všechno nakoupit, abyste si mikrozávlahu sami sestavili.

Kazí vám zahradní pohodu komáři, vosy a klíšťata? Na praktické tipy, jak s nimi v létě koexistovat, jsme se zeptali entomologa Petra Šípka a imunoložky Aleny Žákovské.

Co by to bylo za prázdniny bez cestování? Vypravte se s Pavlem Chloubou do holandského Boskoopu, kde se už několik dekád šlechtí hortenzie latnaté, a nechte se okouzlit symbiózou růží a révy vinné, kterou vám přiblíží fotoreportáž z Velkých Pavlovic. A mimochodem: pokud vyrážíte na cesty s dětmi, vytipovali jsme pro vás i vhodné bylinky na zmírnění cestovních nevolností.

Tápete, jak do zahrady zakomponovat sportovní prvky, aby nepůsobily jako pěst na oko? Zahradní architektka Lucie Peukertová vám ukáže, jak s výsadbou hezky propojit trampolínu, lezeckou stěnu i pumpu na letní osvěžení.

Jak si vytvořit krásnou japonskou zahradu i bez lampiček, sošek a můstků, vám v červencové Flóře poradí Lukáš Sirotný. Pochlubí se také jednou ze svých oblíbených realizací, kde o asijské prvky naopak není nouze: orientální rodinnou zahradou s koupacím jezírkem, vodopádem a bambusovými ostrůvky.

Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

Flora 07/23

5 důvodů, proč mít novou Flóru