Vychází květnová Flóra!

Nové vydání časopisu Flóra na zahradě je ode dneška na stáncích. Začtěte se do něj s chutí, zajímavých témat je víc než dost. Tady je malá ochutnávka:

Zahrada Wisley nabízí v květnovém rozpuku tolik krásy a inspirace, že by vám nestačil celý den, abyste stihli projít celý areál. Díky fotoreportáži zahradního cestovatele Pavla Chlouby se však můžete na chvilku přenést na jih Londýna a kochat se vším, co zde Královská zahradnická společnost vybudovala.

Chcete si na zahradu pořídit ohnišťovou mísu s posezením? Jak o tomto prvku přemýšlet, aby vám dělal radost i ve chvílích, kdy zrovna neopékáte špekáčky, vám v květnové Flóře poradí zahradní designérka Galina Slívová.

Lákají vás XXL pokojové rostliny, ale nevíte, kterou vybrat? Nalistujte stranu 24 v aktuální Flóře, najdete tam hned čtyři kandidátky s podrobnými návody k pěstování. Jedna dokonce i pěkně a pravidelně kvete!

Chcete si na svoji zahradu vybrat trvalky a dřeviny, které budou krásně vypadat, a navíc potěší i medonosný hmyz? Podrobný článek najdete v květnové Flóře na straně 26. Nechybí zde ani podrobný návod, jak vyrobit jednoduchý čmelín!

S blížícím se létem můžete svůj home office přesunout na zahradu, a užívat si tak benefity práce na čerstvém vzduchu. Někomu stačí improvizovaná kancelář pod pergolou, někdo „úřaduje” z domova tak často, že se mu vyplatí zřídit si vlastní pracovnu pod korunami stromů. V obou případech se ale vyplatí dbát na ergonomii a nechat si poradit od zkušeného zahradního designéra. Více se dočtete na straně 40 v aktuálním vydání.

Z europalet se dá vyrobit zahradní stůl, kompostér i nástěnný držák na truhlíky. Jak dřevo ošetřit, aby vám DIY výtvory dlouho a dobře sloužily? Dozvíte se v rozhovoru na straně 62.

V květnové Flóře najdete hned tři jarní soutěže. Na své si zde přijdou zahradní kutilové, balkonoví pěstitelé i všichni, kdo si chtějí doplnit energii přírodní cestou. Tak hodně štěstí!

Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

Flora 05/24

Vychází květnová Flóra!