Srpnová Flóra s vůní muškátů

Srpnové vydání časopisu Flóra je ode dneška na stáncích. Začtěte se do něj s chutí, zajímavých témat je víc než dost. Tady je malá ochutnávka:

Chcete umět hezky zvěčnit rostliny? Ať máte zrcadlovku, nebo fotíte jen mobilním telefonem, zkušený lektor Martin Krejčí vám poradí, jak „cvakat“ krásné snímky na zahradě, v přírodě i ve skleníku.

Když se řeknou muškáty, většina z nás si představí truhlíkovou klasiku… Z pelargonií se ale dají vyrobit i moderní dekorace a originální dárky! V srpnové Flóře na vás čeká 10 tvořivých nápadů, které se stanou ozdobou každé letní slavnosti!

Válčíte na svém pozemku s přemnoženou krtonožkou? Zahradní architektka Lucie Peukertová vám ukáže, jak navzdory invazi tohoto škůdce vypěstovat domácí zeleninu, ovoce i bylinky.

Mnoho majitelů zahrad řeší, jak na skromný pozemek vměstnat všechno, co by zde rádi využívali. Záhony, terasu, bazén, venkovní sprchu, ohniště, houpačku pro děti… Odborníci z Ateliéru Šteflovi vám během srpnové Návštěvy ukážou, jak na malé zahradě vytvořit soukromí i bohaté vyžití, a přitom ji opticky nezmenšovat.

Zahradní cestovatel Pavel Chlouba vás ve své fotoreportáži přenese na sever Anglie, do zahrady Yewbarrow, která v lecčems porušuje zavedená pravidla.

V aktuálním vydání se také dozvíte, jak chytře sklízet ovoce ve výškách, čím si vylepšit domácí smoothie nebo jak využít volné užitkové záhony na sedm způsobů.

Dagmar Cvrčková vám ukáže, jak použít sílu bylin nejen na vlastní pohybový aparát, ale i na ochranu a podporu zahrady.

Uvnitř čerstvé Flóry nechybí ani letní soutěž, která potěší každého milovníka zvířat!

Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

Flora 07/23

Srpnová Flóra s vůní muškátů