• Okrasná zahrada
    • Zahradní architektura
    • Trvalky
    • Letničky a dvouletky
    • Traviny
    • Vodní a bahenní
    • Popínavé
    • Balkonové
    • Pokojové
    • Jehličnany
    • Listnáče
    • Bonsaje
    • Cibulnaté a hlíznaté
  • Užitková zahrada
    • Ovoce jádrové
    • Ovoce peckové
    • Drobné ovoce
    • Réva a exotické
    • Zelenina plodová
    • Zelenina kořenová
    • Zelenina košťálová
  • Zdravá zahrada
    • Bylinky a léčivé rostliny
    • Zdravé pěstování
  • Péče o zahradu
    • Ochrana rostlin a zahrady
    • Zakládání trávníku
    • Údržba trávníku
    • Záhony a výsadby
  • Zahradní stavby
    • Voda na zahradě
    • Skleníky a pařeniště
    • Altány, pergoly a treláže
    • Zahradní domky
    • Terasy
    • Cesty a zpevněné plochy
    • Ploty a zídky
    • Zimní zahrady
    • Garáže
    • pro zvířata
  • Technika
    • Dílenské a stavební nářadí
    • pro údržbu trávníků
    • Traktory a ridery
    • Pro úklid zahrady
    • Pro zpracování dřeva
    • Pro čištění povrchů
  • Odpočinek
    • Grily, krby, udírny
    • Herní prvky
  • Doplňky
    • Doplňky pro zahradní živočichy
    • Osvětlení
    • Dekorace
    • Zahradní nábytek
  • Recepty
    • recepty
    • Zpracování úrody
  • Chatař & Chalupář
  • Pěkné bydlení
  • Zdraví
  • Rozmarýna
  • Psí kusy
  • Domov

Více o počasí www.meteopress.cz

  • Okrasná zahrada
    • Zahradní architektura
    • Trvalky
    • Letničky a dvouletky
    • Traviny
    • Vodní a bahenní
    • Popínavé
    • Balkonové
    • Pokojové
    • Jehličnany
    • Listnáče
    • Bonsaje
    • Cibulnaté a hlíznaté
  • Užitková zahrada
    • Ovoce jádrové
    • Ovoce peckové
    • Drobné ovoce
    • Réva a exotické
    • Zelenina plodová
    • Zelenina kořenová
    • Zelenina košťálová
  • Zdravá zahrada
    • Bylinky a léčivé rostliny
    • Zdravé pěstování
  • Péče o zahradu
    • Ochrana rostlin a zahrady
    • Zakládání trávníku
    • Údržba trávníku
    • Záhony a výsadby
  • Zahradní stavby
    • Voda na zahradě
    • Skleníky a pařeniště
    • Altány, pergoly a treláže
    • Zahradní domky
    • Terasy
    • Cesty a zpevněné plochy
    • Ploty a zídky
    • Zimní zahrady
    • Garáže
    • pro zvířata
  • Technika
    • Dílenské a stavební nářadí
    • pro údržbu trávníků
    • Traktory a ridery
    • Pro úklid zahrady
    • Pro zpracování dřeva
    • Pro čištění povrchů
  • Odpočinek
    • Grily, krby, udírny
    • Herní prvky
  • Doplňky
    • Doplňky pro zahradní živočichy
    • Osvětlení
    • Dekorace
    • Zahradní nábytek
  • Recepty
    • recepty
    • Zpracování úrody

Když zelenina nedoroste

Rubrika: Co dělat v říjnu, Krátké články

Pokud vám nestačila dorůst pozdě vysetá zeleniny, tedy nejčastěji salát, ale i podzimní kedlubny či ředkvičky, nevadí, i tak je využijete. Mladé listy salátu lze sníst čerstvé, ty z ředkviček a kedluben poduste podobně jako špenát a připravte z nich netradiční zeleninovou přílohu.

Když zelenina nedoroste

Zajímavé

  • Vánoční hvězda slaví

    Poinsettie neboli vánoční hvězda je v angloamerické kultuře takový fenomén, že má v kalendáři vyhrazený vlastní svátek, který připadá na 12.

  • Stromek ke vchodu

    Řada domácností si ke vchodu do domu staví malý stromek.

  • Zmlaďte lísky

    Protože lísky kvetou nejdříve ze všech užitkových stromů, často již na konci února, zmlazují se na přelomu listopadu a prosince, a to jednou za tři čtyři roky.

  • Čas barborek

    Trhání barborek patří k vánočním zvykům, které se v domácnostech drží stále.

  • Sepp Holzer: Zahrada k nakousnutí a Poušť, nebo ráj?

    Světoznámý expert na zemědělství a „zemědělský rebel“ Sepp Holzer, dnes předává své znalosti a zkušenosti jako poradce majitelům pozemků v mnoha zemích světa.

  • Zapojte se do sčítání ptáků

    Od 10.

Čtěte dále

  • Mulčování drobného ovoce

    Devadesát procent kořenového systému drobného ovoce se nachází v hloubce do dvaceti pěti centimetrů pod povrchem půdy. Záhon se proto…

  • Zkusíte to s murajou?

    Muraja – setkat se můžete i s názvem pomerančový jasmín – pochází z Dálného Východu, kde se tento stálezelený keř…

  • Teplota při rychlení

    Rychlené cibuloviny potřebují pozvolný přechod z chladného prostředí do teplého obýváku. Narašeným cibulím dopřejte nejprve teploty do patnácti stupňů, zalévejte…

  • Asi nejznámnějším mulčem je borka z jehličnatých dřevin.

    Praktické mulčovací materiály

    Běžně probíraným tématem je použití umlčovacích materiálů. V zahradní architektuře se používají organické i minerální druhy. Některé typy svým postupným…

  • O včelaření mají dnes zájem také mladí lidé.

    Včelařské rostliny

    V současné době se mnoho nadšenců vrací k tradičnímu včelaření. Tento koníček si získává mnoho oblíbenců díky tomu, že je užitečný a…

  • Květiny na sušení

    Při sklizni květin pro suché vazby je potřeba dodržovat určitá pravidla. Rostliny trhejte často, ideálně denně. Péči a pozornost věnujte…

  • Na cibuli hmatem

    Cibule skladované v lískách občas proberte a hmatem prozkoumejte, zda jsou stále pevné. Pokud nyní měknou, znamená to, že hnijí…

  • Choroby vytrvalých aster

    Podzimní záhony zdobí hlavně vytrvalé astry novoanglické a novobelgické nebo hvězdnice chlumní (Aster dumosus) s drobnými menšími květy jemných odstínů.…

Předplatné

Objednat

Předplatné E-předplatné Koupit časopis

Přečtěte si

  • Teplo z biomasy

    Proč topit biomasou? Ekologie je hlavním důvodem – používáním tohoto typu paliva šetříte přírodu. Významně ale šetříte i finance. Palivo…

    https://www.peknebydleni.cz/teplo-z-biomasy/
  • Chalupa pod skálou

    Romantické prostředí Lužických hor majiteli této chalupy doslova učarovalo. A nejen jemu. Už jeho děda s babičkou a maminka jezdívali…

    https://www.chatar-chalupar.cz/chalupa-pod-skalou/
  • Oblíbená jídla z brambor – opečte je v pekáčku

    Pečené nebo zapečené brambory jsou vynikající přílohou i hlavním jídlem. Přidejte k nim pár bylinek nebo smetanu a sýr, a…

    https://www.casopis-rozmaryna.cz/oblibena-jidla-z-brambor-opecte-je-v-pekacku/
  • Skladování potravin

    Plýtvání potravinami je jedním z nejsmutnějších paradoxů naší doby. Abychom mu zamezili, je důležité nejen nakupovat s rozmyslem, ale potraviny…

    https://www.chatar-chalupar.cz/skladovani-potravin/
  • Náš obchod
  • Předplatné
  • E-předplatné
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Informace
© Časopisy pro volný čas s.r.o., Táborská 5/979, 140 00, Praha 4
Tel.: 226 517 911, Fax: 226 517 938, IČO: 26422964, DIČ: CZ26422964 Obchodní rejstřík Městský soud v Praze, oddíl C, vložka 81066